Jeg vil klart anbefale babysvømning, som er skønt for både mor/far og baby. Hos os er det far, der har været så heldig at være den faste babysvømme-ledsager 🙂 De elsker det begge to, og der er masser af skønne oplevelser og nærvær i stor stil.

Det er ret forskelligt, hvornår man anbefales at starte med den lille til babysvømning. Men jeg syntes personligt, at de er meget små, hvis det er før 3 måneder. Min datter var 4 måneder gammel, da de startede, og det var et super fint tidspunkt. Det er vigtigt at huske på, at turen til og fra og ikke mindst i selve svømmehallen er et sansebombardement uden lige.

 

At gå til babysvømning med baby er ikke bare et spørgsmål om at vænne ham til ophold i og under vand.
I vandet stimuleres babys sanser; følesansen, synssansen, lugtesansen, høresansen, ledsansen, balancesansen og koordinationen. Åndedrættet og fordøjelsen bliver stimuleret – og så sover baby fantastisk ovenpå strabadserne. Babysvømning er også med til at give baby kropsbevidsthed.

Mange steder fokuserer babysvømningen også på, at barnet skal lære strategier for, hvis de engang skulle falde uventet i vandet – dvs. strategier for at komme oven vande og finde noget at holde fast i.

Mens min datter og hendes far hyggede sig i det varme vand, var jeg så heldig det første halve år at kunne svømme rundt i det store bassin – altså motionere og arbejde på formen 🙂 Og så var det bare skønt at kunne kigge ind til dem inde ved siden af 🙂