Jeg har en STOR personlig stor interesse i at få budskabet om sen afnavling ud til kommende fødende kvinder. Jeg mener det er meget vigtigt, og vil opfordre alle gravide til at tage dialogen og bede om det, når de kommer i fødsel, HVIS du ønsker en sen afnavling!?

Da jeg fødte min søn for 2 år siden, fik jeg lov til både sen afnavling (indenfor max 10 minutter efter fødsel). Dette til trods for, at det absolut IKKE var noget, der var normalen på fødestedet. Sagen var også, at jeg var endt i et kejsersnit… men alligevel valgte fødselslægen af følge mit store ønske. TAK for det ?

I samme fortælling vil jeg også lade Jer vide, at jeg fik min søn hud mod hud med det samme. Dette var heller IKKE en del af den normale procedure. Det var fantastisk!!! ??

Jeg vil derfor opfordre dig, hvis du står på forsiden af en fødsel, til at tage stilling til disse ting. Dels sætte dig ind i det, og beslutte med dig selv, hvad du ønsker.

 

Du skal gøre det klart for jordemoderen, der skal skrive det ind i din journal, og give det videre til dem hun samarbejder med under din fødsel.

 

Ofte kan meget mere end du regner med lade sig gøre 🙂 Og der er en stor udvikling igang på fødestederne i disse år, heldigvis!

Kik her for at se det 30 minutter lange program om sen afnavling