Kender du begrebet “doula”? Flere og flere gør, men det er fortsat ret nyt i Danmark.

Personlig har jeg stiftet bekendtskab med og sat mig ind i en doulas arbejde, efter jeg fødte min søn for snart 2 år siden. Jeg har været meget interesseret i, hvad man som gravid kan gøre, hvis du gerne vil vælge at have den bedst mulige hjælp og støtte under og lige op til fødslen.

Mit eget sidste fødselsforløb havde haft SÅ MEGET brug for en, der gerne VILLE den naturlige fødsel, som troede på den og på mig, og som kunne noget af alt det, man faktisk KAN gøre, for at støtte en fødselsproces.

Privat jordemoder er naturligvis en genial løsning, og dem findes der flere og flere af. Men der er også muligheden for at booke en privat såkaldt doula. En doula er ganske enkelt en fødselshjælper, der har taget en eller flere uddannelser indenfor det at assistere en fødsel. Det kan fx være en fødselscoach/hjælper uddannelse og en doula uddannelse.

Skulle jeg starte forfra på planlægningen af mit fødselsforløb, var der ingen tvivl, jeg ville booke en personlig doula ?

Mere om en doula
En doula er en kvinde, der selv har født. HUn er uddannet til at hjælpe og støtte både mor og far før, under og efter fødslen.

Ordet doula kommer fra græsk og betyder ”kvinde som tjener”.

En doula erstatter ikke en jordemoder, far eller andre. En doula er en ekstra hjælp til fødslen. Du kan betragte en doula som en pårørende, der hjælper og støtter dig på en måde, som en pårørende sjældent ville kunne.

For den fødende og familien, er doulaen at betragte som ”deres advokat” – en vidende, kontinuerlig, opmuntrende og omsorgsgivende støtteperson, hvis arbejde er at bidrage og samarbejde med den gravide, til at opnå den bedst tænkelige fødsel og en god start på familielivet.


Forskning viser…

Forskning viser, at en doulas tilstedeværelse resulterer i en kortere, nemmere og sundere fødsel, med færre unødvendige indgreb og medicinering.

For mig er det logik for en spædekalv (som man siger på Fyn, hvor jeg er fra), at hvis man har en specialiseret person ved sin side under fødslen, d selv har vaægt, arbejdet med og har 100% tillid til – og som VIL den naturlige fødsel… så er der langt større chance for succes ?

Doulaer rundt om i landet
Flere og flere doulaer dukker op rundt i landet. Dem jeg har mødt, er nogle af de mest passionerede kvinder, der virkelig interesserer sig for dig der skal føde og VIL den bedst mulige fødsel.

Anbefaler…
Jeg vil her anbefale 2 doulaer, som jeg har stor respekt for, og kan henvise til. Ellers må du igang med at søge, i den landsdel du bor i ?

Mama Christina

Copenhagen Doulas