En legetunnel kan købes meget billigt hos IKEA, og den er i mine øjne et must-have for de små!

At kravle igennem tunnellen motiverer barnet til at holde fast i at kravle, og det er super godt at kravle – også selvom barnet egentlig er udover kravlestadiet.

Min datter kravlede kun i en ganske kort periode sammenlignet med nogle børn, der kravler op til et helt år… Det har været super at bruge legetunnelen til at træne kravleteknikken lidt endnu…

Godt at kravle!
Når et barn kravler indøves vigtige elementer for udviklingen af gangen. Man kan dog ikke sige, at jo længere du kravler, desto bedre kommer du til at gå. Det handler grundlæggende om at få indøvet = hjernet får programmeret det man kalder krydsmønstrene – kort fortalt højre arm og venstre ben bevæger sig frem på samme tid, når du går.

Ifølge eksperter betyder det i princippet ikke noget, om du går før du kravler, eller hvor længe du kravler. Det gælder om at få programmeret disse krydsmønstre.

De fleste vil nok tænke, jamen vi er jo alle sammen endt med at gå på et tidspunkt. Ja, det er korrekt, men vores gangmønster og dermed belastningen af kroppen resten af livet påvirkes af den tidlige udvikling og programmering i hjernen.

Det at kravle udvikler også andre aspekter af barnets krop. som eksempel kan nævnes hofteleddenes styrkes, arme og skuldre styrkes, for ikke at nævne hele rygsøjlen.

Du vil som voksen selv have rigtig godt af at kravle en tur hver dag!!! 🙂
    legetunnel4legetunnel1legetunnel3  legetunnel2