foedselsforberedelsecamilla1Afhængig af hvor du bor I landet, er tilbuddene om fødselsforberedelse meget varierende.

Jeg bor i Københavns kommune, og skulle føde på Hvidovre (ikke et ond ord om det), men den forberedelse der findes som tilbud op til fødslen er meget sparsom og på ingen måde målrettet den enkelte. Det foregår i form af tilbud om to foredrag i fælles forsamlinger af op til 100 personer. Det ene foredrag om fødslen og det andet om amning. Begge dele anbefaler jeg absolut, at man deltager på.

Jeg anbefaler også, at man benytter sig af de mange private tilbud, som findes rundt omkring. Her får du mulighed for at arbejde med dig selv, stille spørgsmål og få råd og vejledning foedselsforberedelsecamilla2helt personligt. Og ikke mindst at få arbejdet med dit åndedræt, som er så vigtigt et redskab under fødslen, både til at skabe ro, klare veerne og til selve fødslen.

Jordemoder og yoga ekspert Camilla Lund Sørensen tilbyder privat fødselsforberedelse. Herunder har jeg forsøgt at gengive lidt af det, du/I kan få ud af at deltage…

 

* Fødslen bliver gennemgået og spørgsmål besvaret. Viden giver tryghed, og I bliver forberedt, så det I møder ikke længere er ukendt men I går fødslen i møde med viden og ro.

* Den normale fødsel gennemgås. Og hvis fødslen trækker ud, hvad har jordemødre og læger af muligheder for at hjælpe jer godt igennem forløbet. Hvad kan der opstå af komplikationer, hvorfor og hvad kan der være af løsningsmuligheder.

*Hvordan forløber kejsersnit – og hvorfor ender nogle fødsler med at blive kejsersnit.

* Den gode fødsel gennemgås – sammen med den gode kommunikation på hospitalet, og hvordan du får den information og tryghed du har brug for.

* Hvordan er det at være far på en fødestue, hvad kan man gøre for at hjælpe. I undervisningen lægges der lige stor vægt på fædre og mødre under fødsel forløbet.

* Parforhold, amning, forskelle på mænd og kvinder, fødekultur, planlægning af fødehjælpen i DK, berøres også.

* Undervisningen er lige relevant for hospitals fødsler, vandfødsler landfødsler, eller planlægger at føde hjemme. Vi skal ikke ned på gulvet og puste, som i 80-erne…

Camilla har fødselsforberedelse og særlige fødeworkshops kun for kvinder, hvor man lærer at bruge kroppen under veerne og det vigtige fødeåndedræt, der er nøglen til en bevidst og tryg fødsel (i København og Nordsjælland). Se på www.yogakey.com – under menuen ”kurser”.

Se hvad Camilla siger om, hvad der er særligt ved hende måde at lave fødselsforberedelse på:
Fødselsforberedelse bliver nærværende, realistisk og tryg, når jeg kan formidle, hospitalets eller hjemmejordemoderens rolle og procedurer, så i opnår forståelse og indsigt i den måde fødselshjælpen er tilrettelagt – og specielt at forstå hvorfor og hvordan de kan hjælpe ved f.eks. langvarig fødsel eller hvorfor de overvåger. Ud over den vigtige viden, man faktisk let kan tilegne sig, så er der erfaringer man kan gøre via kroppen, lære den at kende og få redskaber til at være i kroppen, lære at føde – Det giver tryghed selv at kunne og vide hvad de andre omkring dig kan. Så kan du trygt være i fødselsprocessen med tillid til dig selv og til andre, det er det største og mest virkningsfulde for alle dele af fødslen. Sjovt nok er dette undersøgt og tryghed er det mest afgørende for flest faktorer i en fødsel, både for mor og barn. Undervisningen berører alle dele af mennesket, kroppen, hjernen og hjertet.

 

Camillas hjemmeside kan du læse mere og finde datoer

Der findes privat fødselsforberedelse i hele landet, og det er klart at anbefale.