Jeg er ret fascineret og samtidig skræmt at den nye videnskab, der dokumenterer, at vi kan påvirke vores gener ved vores handlinger, opfattelser, overbevisninger og holdninger. Man kalder det epigenetik.

Vores gener kan ganske enkelt ændre sig og tilpasse sig, det miljø vi lever i.

For baby i maven spiller dette også en rolle… da baby på en måde adapterer mors (og ikke mindst fars ved hans indvirken på mor) “humør” og livsstil.

Baby lever i det samme stressede miljø, hvis fx mor er stresset, og man ved at det påvirker barnets celler for resten af livet.

Udvikles baby i et sundt, harmonisk og glad miljø, betyder det langt sundere organer, som muliggør udvikling og en større forhjerne, som giver større intelligens.

Derfor betyder moderens tanker og liv en del for fosterets udvikling, som vil tilpasse sig ind i moderens liv. Det giver jo fra naturens side rigtig god mening.

Dette var et forsøg på at videregive et svært emne, som man ved mere og mere om idag. Jeg syntes dog, at det er vigtig viden at få ud, at du har en indflydelse på dit barn, allerede inde i maven – og ikke kun hvad kost og rygning angår (som man har kendt til i mange år) 🙂

Bruce H. Lipton er førende forsker indenfor cellernes intelligens. Du kan bl.a. møde ham her, og i hans mange bøger.

Se også dette indlæg med et videoklip, hvor Anna Verwaal fortæller om emnet