Du har sikkert hørt det før; at baby vil kunne genkende noget musik, som du har hørt meget, mens hun ligger i din mave. Jeg hørte og læste også mange steder, da jeg var gravid. Men jeg vil være ærlig og indrømme, at jeg ikke helt troede på det. Den mistro må jeg dog trække 100% tilbage, for det er jo sandt!

Da min datter lå i min mave hørte jeg meget ofte danske Agnes Obels album Philharmonics. Og nummeret Riverside har vi spillet en masse masse masse gange, uden at jeg egentlig havde tænkt over det ift. min baby i maven. Men da jeg pludselig en dag spillede nummeret, var der ingen tvivl at spore – Selma kendte musikken, den gav hende ro og hun blev meget glad. Vi har efterfølgende spillet den meget, og specielt når hun skulle sove. Jeg husker, at jeg tudede første gang jeg opdagede det 🙂

Efterfølgende opdagede jeg endnu en cd, som virkede meget beroligende og genkendelig, nemlig Between Time and Being af Viggo Steincke. Det er meget rolig mediterende musik, som jeg hørte meget af, da jeg var gravid. Denne cd kan du høre numre fra her

Det virker altså, og det er da fantastisk at vide, at du har mulighed for så meget kontakt og påvirkning, allerede inde i maven – selvom det er umådeligt svært at forholde sig til på det tidspunkt, I know! 🙂