selma-lillebror-scanJeg er i skrivende stund højgravid, og venter en lille dreng med termin den 23. februar ♥♥♥♥

Min rejse hertil kunne jeg skrive lange historier om, men jeg vil gøre det ganske kort!

Jeg er 43, og blev for et par år (ca 2½) siden klar over, at jeg/vi frygteligt gerne ville have en lillebror eller lillesøster til vores datter. Det blev et større og større samt rodfæstet ønske, hvorfor det nu var planen.

3 aborter
Vi havde overhovedet ikke overvejet, trods min alder, at det kunne blive noget problem at blive gravid og gennemføre graviditet igen. Når det først er gået god 1 gangm så hvorfor ikke 1 gang mere?

Det viste sig imidlertid, at jeg skulle igennem 3 spontane aborter, alle imellem uge 6-10. Det forløb indenfor knap 1½ år, og vi mistede lidt troen på, at det ville lykkes.

Men fightere, som jeg og min mand begge er, besluttede vi os for at give det en sidste chance (nok mest mig der sagde “sidste”). Det lykkelige opstod, at jeg blev gravid igen – efter et kortere forløb, hvor jeg havde arbejdet på at justere min hormonbalance igennem kosten.

Scanninger på privatklinik
Fantastisk, vi var MEGET glade, men samtidig kom frygten for endnu en abort væltende… Denne gang besluttede vi, at blive scannet på privatklinik med det samme man kunne, og så blive scannet meget hyppigt de færste 3-4 mdr. – for derefter at drosle lidt ned.

Det gjorde vi, og det har været den bedste beslutning! Det har givet en ro og en tryghed. Og skulle det have endt i en abort igen, så havde det også været “godt” at vide, uden at skulle gå i flere uger, iunden vi fandt ud af det. Husk, at en tidlig abort kan vise sig på flere måder, fx ved bælødning og livmoderen klarer det selv. Det kan fx også være mere stille, hvor man ikke opdager det lige med det samme, og det vil kræve en udskrabning på hospitalet.

Summa-summarum, mit råd til alle, der skulle have en form for nervøsitet forbundet med om det lille mirakel er på rette vej, skal bare se at blive scannet. Det kan i hvert fald give en tryghed, der er virkelig vigtig. Og det er tilmed fantastisk, at kunne følge det lille mirakel så tæt ♥♥♥♥

Jeg vil dog tilføje, at vi alle er meget forskellige. Og du skal altid mærke efter, om scanningerne gør det samme positive for dig, som det gjorde for mig. Det kan jo sagtens have den modsatte effekt.

TAKNEMMELIG
Jeg er lige nu MEGET taknemelig for, at jeg i min alder får den altigennem vidunderlige gave, et barn mere! Jeg har ikke turde lave dette indlæg før nu, lige før målet, da jeg vil være ganske ærlig at indrømme, at negative tanker sagtens kunne fylde ind imellem. Nu er vi bare klar til at tage imod den lille mand 🙂

NB – Billedet er af min datter, der her meget stolt viser billeder frem, fra den dag hun var med til scanning ♣