gymnastiksko2Som du nok kan se i andre indlæg, er en af mine kæpheste de små dejlige, skønne, lækre nye børne fødder!

Så snart de kan begynde at gå, har vi det jo med at montere hjemmesko indendørs og sko udendørs. Det kan have sine fordele at benytte sko, specielt udendørs – det er jeg helt med på 🙂 Udendørs skoene vil jeg indlade at kommentere her
det har jeg gjort i andre indlæg…

Jeg vil blive ved hjemmeskoene, der i mange hjem er nødvendige pga kolde gulve i vinterhalvåret.

 

Skridsikker versus glat
Der findes MANGE hjemmesko på markedet, og mange rigtig gode og dejlige. Først og fremmest er det vigtigt, at de er bløde og den lille fod kan få fri bevægelse. Men en ofte overset detalje er sålen… den skal gerne fungere, som var det på bare fødder. Dvs. den skal være skidsikker og absolut ikke det modsatte, nemlig glat, som ofte er tilfældet.

Det samme gælder for strømpesokker, som mange børn smutter rundt i på de moderne glatte gulve i hjemmet og ikke mindst i vuggestuer og børnehaver.

Det glatte underlag…
Det glatte underlag betyder, at foden bruges anderledes. Barnet går simpelthen anderledes og uhensigtsmæssig. Prøv selv at teste med og uden sokker – det føles meget forskelligt. Ikke kun foden reagerer på det glatte underlag, men også resten af kroppen ændrer sine bevægelser, sor at rette ind efter foden og dens brug. Derudover er der med sikkerhed MANGE flere dumme fald, da barnet simpelthen ikke står fast. Og kroppen er ofte ikke forberedt på dette, så det er ikke altid specielt hensigtsmæssigt.

Altså, bare fødder, eller skridsikre hjemmesko med frihed til fødderne, er den bedste løsning for de små lækre fødder og resten af kroppen. Der gælder i øvrigt det samme for os voksne 🙂

Efter en lang snak med min datter (hun er nu 4½, så min beslutning kunne ikke være enerådig) om strømpesokkerne, som de fleste børn i børnehaven render rundt på dagen lang, fandt hun selv på en super løsning. En løsning jeg slet ikke have overvejet, men som er genial i mine øjne: GYMNASTIK SKOENE!

 

gymnastiksko1

Gymnastiksko!

Ganske almindelig og billige gymnastiksko, som findes i alle farver, er simpelthen løsningen. De har en super skridsikring, og de sidder super godt på foden med masser af frihed til fødderne. De findes givetvis ikke til de aller mindste fødder… men her må du i gang med at søge efter hjemmesko med skridsikker sål – eller i gang med at lave den selv (du kan købe noget at smøre på i sy og håndarbejdsbutikker).

Ellers må du igang med at google… Jeg fandt nogle gymnastiksko, som endnu ikke er afprøvet herhjemme… igen til lidt større end de helt små fødder, men der skal jo hjemmesko til i mange år frem 🙂