forside-morbabytipformI bogen Mor og baby i topform, kan du finde mange gode råd, og øvelser, du kan bruge derhjemme, når du gerne vil have kroppen i gang igen efter fødsel.

Jeg bringer en række øvelser fra bogen, som du kan nyde godt af. Bogen er i mine øjne specielt interessant, fordi baby fylder meget, og du kan bevare samværet og nærværet 🙂

Skulle du få lyst at få fingre i bogen, som er skrevet af Sarah Galán, udgivet fra politikens Forlag, så finder du den her

Jeg er så heldig, at have fået lov at bringe lidt indhold fra bogen her på førogefter.dk. Her får du at se, hvordan du laver en skøn kolbøtte med baby fra dine skuldre. Læs med herunder…

 

Sidde på skuldre – slå kolbøtte ned

Stimulerer det vestibulære system og barnets kropsbevidsthed.
Øvelsen er relevant, når baby er ca 8 måneder gammel.

SÅDAN GØR DU:

  1. Tag fat om barnets brystkasse bagfra, og sæt det op på dine sku ldre. Tag så fat bag om barnets skuldre, så dine tommelfingre peger fremad i barnets armhuler, og de øvrige fingre er på bagsiden af skuldren e.
  2. Det er sjovt for barnet at se verden oppefra, så gå gerne lidt på opdagelse, mens barnet sidder på dine skuldre. Pas godt på barnets hoved, når du fx går under dørkarme.
  3. Kolbøtte på vej ned: Bøj dig forover, stadig med samme greb om barnets skuldre, så barnet kommer til at vende helt på hovedet med sine skuldre hvilende i dine hænder.
  4. Lad så barnet glide forsigtigt rundt i en forlæns kolbøtte, så det lander med fødderne eller numsen i gulvet. Dine håndled laver det meste af bevægelsen, men dit greb skal være ’stort’ nok til , at barnet kan glide rundt i det uden at få vredet sine skuldre.


SARAHS TIP

INGEN HÅR-GARANTI!
Lav denne øvelse på tidspunkter, hvor du ikke har brug for, at dit hår sidder perfekt. Dit barn vil elske at sidde og hive i dit hår, mens I går på opdagelse i huset. Mit hår virker nærmest som en magnet på Isabels fingre, når vi tumler.

sarah-kolbskuldre-1sarah-kolbskuldre-2

sarah-kolbskuldre-3sarah-kolbskuldre-4

sarah-kolbskuldre-5sarah-kolbskuldre-6