Mit hår ligner en tør høstak, selvom det blevet klippet og passet på bedste vis. Men jeg plejer at få farvet mit hår engang imellem, som samtidig plejer håret og gør det mere glansfuldt. Det er nu 1 3/4 år siden, at jeg sidst blev farvet. Graviditet og amning er kommet i vejen 🙂

Mit hår er ikke interessant at høre om, men jeg vil bare huske dig på, hvor vigtigt det er at holde sig fra hårfarve – også selvom det er såkaldt “ren” eller “økologisk” eller “naturlig” hårfarve. Den type hårfarve en naturligvis renere, end konventionel hårfarve – men den indeholder stadig meget, som din baby ikke har brug for. De skadelige stoffer i hårfarven trænger ind i din krop og gives videre til baby i maven, endda i meget større grad end du kan forestille dig. På samme måde kommer det videre til baby gennem din mælk, når du ammer.

Det gælder også for den luft de indånder, når I har malet huset – også selvom I bruger den reneste maling. Begræns derfor også maling, og brug KUN den reneste maling, du kan få. Lad far male og luft meget ud i mange dage, og sov ikke selv i det malede rum i et godt stykke tid.

Når naboen eller forældrene siger; åh, det betyder da ikke noget, vi andre tænkte jo ikke på det. SÅ er det her, at du skal tage dine egne valg, baseret på det vi ved idag! Vi ved meget mere idag, og der er jo ikke nogen som ved, om de mange allergier, dårlige fertilitet, kræfttilfælde osv. kan stamme fra de mange belastninger i miljøet, som vi mennesker idag har været udsat for.

Det var bare en lille løftet pegefinger fra mig, som ikke er fuldstændig hellig omkring de miljømæssige belastninger, men jeg tænker mig om – og opsøger viden på felter, som jeg ikke ved noget om! 🙂

Jeg kan anbefale at læse bogen Baby – 100% naturlig uden tilsætning af Rebecca Persson. Vi brugte den som en guide og en hjælp i denne jungle af “kemi-fælder”, som vi lever i.