Som mor i en tid, hvor der sker alt for meget om ørerne på os alle (med mindre vi er rigtig gode til at koble fra i hverdagen) strejfer det mig nærmest dagligt, hvor vigtigt det er at være bevidst om forskellen på nærvær og samvær.

Jeg er helt overbevist om, at både nærvær og samvær har sin nødvendige plads. Men prøv at lægge mærke til, hvor mange minutter/timer om dagen, du egentlig er nærværende? Dvs. er helt tilstede overfor din baby/barn… og her mener jeg ikke bare fysisk tilstede, men virkelig mentalt tilstede med bevidst opmærksomhed og interesse.

Vi kan let falde ind i det man vil kalde samvær, hvor du fysisk er tilstede, men fortager dig en masse andet samtidig… og i virkeligheden ikke rigtig er tilstede. Samvær er naturligvis et must for at få tingene til at hænge sammen, men min pointe er:
du må ikke glemme nærværet!

 

Jeg var så heldig at få en datter, der altid har krævet mit nærvær! Og når jeg ikke var/er nærværende, var der “betaling ved kasse 1” (som man siger). Jeg bliver ganske enkelt afkrævet nærvær og reel tilstedeværelse. Naturligvis har vi masser af timer i samvær, men jeg er meget opmærksom på, at nærværet skal have sin prioritet.

Jeg tror på, at nærværet er basis for udvikling af selvværd og meget andet godt hos barnet. Samtidig er det GULD værd for dig selv! Jeg har lært SÅ meget af min datters ultimative krav nærvær, og jeg er blevet bevidst om dette forhold imellem nærvær og samvær 🙂

 

Det var lidt tanker fra en mor 🙂

NB – du er MEGET velkommen til at kommentere nedenfor…