sensitiv-eller-adhdAnette Bitten Christens fra nutidensboernogunge.dk svarer her på et spørgsmål, der kom fra en læser, efter at have læst hendes artikel Kendetegn for særligt sensitive børn.

OPDATERET 2017:
Anette har måtte lukket sin virksomhed, og hun henviser til Athina Delskov, som du kan møde her
Hun har bl.a. skrevet bogen Sensistive børn.

SPØRGSMÅL:

Hej, tak for denne fine Artikel, kan se nu jeg ikke har ADHD, da jeg kan kende mig selv i mange af de ting du skriver. desværre finder jeg dog ud af det mig selv, og fik aldrig noget hjælp andet end en bøtte medicin.

Jeg er nu 23 år , og døjer stadig med problemer med at være social , ved ikke hvad jeg skal svare folk når det er jeg endelig er social (som på arbejdet)og det fører bare til “awkward” situationer. Det hele er virkelig svært og jeg ved ikke hvordan jeg skal få det hele til at køre rundt for tiden.

Kender du nogle steder hvor man kan snakke om sådan nogle ting, og måske få noget hjælp?
MvH Mads.

SVAR FRA ANETTE:

Hej Mads
Tak for din kommentar 🙂

Det glæder mig, at du kan genkende dig selv i mange af tingene i min artikel, så du derved kan få en større forståelse for dig selv incl. dit ekstra sensitive træk. Jeg synes, det er rigtig øv, at du ikke fik et psykologisk/pædagogisk tilbud ud over medicin. Ud fra det du skriver, tænker jeg, at det kunne være en god ting for dig at møde andre unge mennesker, som du har mulighed for at spejle dig i. Så jeg kan anbefale dig at læse mere på sensitiv.dk, hvor du kan læse mere om de tilbud, bl.a. grupper og workshops, der findes her. Ud over dette er hsp-foreningen.dk også en mulighed, hvor du kan møde ligesindede.

Jeg kender en del eksempler på ekstra sensitive unge, som kan have det svært socialt af forskellige grunde. Mange af dem er meget selektive i forhold til det sociale, er ikke så vild med small talk og har ikke så stort socialt behov som mange andre mennesker, og det er helt okay, at vi er forskellige. Det skal der være plads til i vores samfund.

Jeg ønsker alt det bedste for dig.
Kærlig hilsen fra Anette Bitten Christensen