Jeg kæmpede de første måneder med at få amningen til at køre optimalt med min datter. Og da jeg er meget stædig… ville jeg ikke give op, uanset hvor krævende det var. Jeg havde mega smerte, sår, brystbetændelse og var absolut ikke den bedste mælkeproducent. Jeg kæmpede videre, og min datter fik trods alt udelukkende mælk fra mig, fordi det ville jeg!

Jeg vidste ikke bedre, og tog det på min kappe – det måtte jo bare være mig, der var noget galt med… lige indtil jeg havde haft første besøg med min datter hos kiropraktor Lene Munck. Fra den dag forandredes ammeprocessen fra at være en næsten uoverkommelig opgave til en leg J


Jeg har spurgt kiropraktor og børneekspert Lene Munck ind til det her med amning… og hun siger først og fremmest, at brystbetændelse og sår på brysterne ikke er en tilstand, der bør være der. Dog kan det opstå den aller første tid, de første dage.

Men baby skulle instinktivt gerne være så god en sutter, at mors bryster og baby passer perfekt sammen. Det er netop i babys krop og sutteteknik, at nøglen skal findes.

Lene fortæller også, at når babys sutteteknik ikke er optimal, er der øget risiko for brystbetændelse og sår – og der er ofte et favoritbryst.

Og når baby ikke kan amme eller sutte optimalt, bliver brystet heller ikke stimuleret optimalt. Det betyder, at der ikke løber så meget mælk til, og brystet producerer mindre mælk.

Når sutteteknikken ikke fungerer optimalt, vil man opleve, at der skal kæmpes af både mor og barn – og de fleste holder op med at amme efter kort tid… desværre!

Lene fortæller om forskellige eksempler på årsager til ineffektiv sutteteknik:

* Der kan være en karnieubalance, som kæberne er en del af. Kæberne er vigtige for at kunne sutte. For fødslen folder kraniepladerne sig sammen, og ved det første skrig, skal de folde sig ud igen. Den proces forløber ikke altid uproblematisk, eller baby er født ved et kejsersnit, og har samme ”form” som inde i mors mave.

* Der kan også være et forskubbet tungeben, som påvirker sutte effektiviteten meget.

* Der kan være et reelt hold i nakken, som vanskeliggør og forstyrrer at ligge ved brystet.

* Der sker meget under fødslen… og dette er kun eksempler på, hvordan der kan opstå en ubalance i babys krop.

Baby er en overlever
Baby er virkelig god til at overleve! Og hvis han fx har et hold i nakken, klampes gummerne sammen om brystvorten, og hovedet trækker bagover. Det resulterer i brystbetændelse og sår på brystvorterne, smerte for mor og en kamp for baby!

Jeg spurgte også Lene, hvorfor det er så vigtigt at amme?
Lene svarer, at modermælk har den suverænt bedste sammensætning af næring. I dag ved man fx også, at modermælken forebygger diverse allergier samt styrker immunforsvaret.

Hvad skal man gøre, hvis amningen ikke fungerer optimalt?
Mit klare råd er, at gå til en behandler, der har forstand på at behandle babyer (jeg anbefaler dog ikke knæk og bræk). Lene siger, at man ikke skal tøve med at komme i behandling med sit barn. Faktisk er det sjældent, at årsagen kan findes  som en biologisk forklaring hos moderen.

 

Lidt om Lene
Kiropraktor Lene Munck fra Bispebjerg Kiropraktor Klinik kan noget helt specielt for babyer og børn. Hun anvender en behandlingsmetode, som er mere end genial til babyer og børn.

Hun arbejder med behandling af babyer og børn, efter en metode, som kun meget få i Danmark kan. Personligt har jeg haft de vildeste oplevelser ved behandling af min datter, og vi er blevet hjulpet mere, end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Lenes behandling er skånsom og effektiv. Hun stimulerer nervesystemet, så kroppen kommer til at fungerer bedre, helt per automatik, og så den selv kan reparere sig efterfølgende. Det virker fantastisk på de små!

Lene er en mega ægte ildsjæl (mindre kan det ikke siges), som simpelthen ikke kan lade være at hjælpe alle babyerne og børnene 🙂

Du kan se, hvor Lene holder til ved at klikke her