african-babiesJeg faldt over denne engelske artikel, der er yderst interessant som modpol til den gængse måde at håndtere babyer og specielt amning i vores del af verden.

Artiklen er skrevet af en mor, der er født og opvokset i Kenya og Elfenbenskysten. og har boet i England siden hun var 15 år.

Her lidt korte uddrag oversat til dansk. Du skal læse hele artiklen på engelsk… Læs den her!

Min anden observation var kulturl. I Storbritannien er det underforstået, at babyer græder. I Kenya er det helt modsat. Forståelsen er, at babyer ikke græder. Hvis de gør, så er der noget grueligt galt, og noget må gøres for at rette op på det med det samme. Min engelske søster sammenfattede det meget konkret; “Folk her kan ikke lide babyer græder, kan de?”

Jeg lærte hurtigt den ikke så vanskelige hemmelighed om stilheden med de afrikanske babyer. Det var en simpel behovs-symbiose, der krævede en fuldkommen aflivning af ideer om, hvad der bør ske. I stedet krævede det en virkeliggørelse af, hvad der rent faktisk sker i øjeblikket – hvad er babys behov? Konklusionen var; masser af amning! Langt mere end jeg nogensinde havde læst om, og mindst fem gange så meget som nogle af de strengere fodring tidsplaner, jeg havde set.

Ved ca. 4 måneder begynder mange mødre at indføre fast føde, da dette er retningslinjerne. Min datter derimod, vendte ligesom tilbage til den nyfødte rytme for amning, hvilket var en totalt chok. I løbet af de seneste fire måneder, var tiden mellem amninger langsomt begyndt at stige…

Læs også hendes bedstemos bedste råd…

Læs hele den engelske artikel her