Allerede for 8 år siden havde jeg lyst at lave dette indlæg (ja, sitet har eksisteret siden 2011). Her havde jeg netop født vores datter (jeg var 39 år på det tidspunkt). OG JEG FIK ET CHOK!!!

Jeg fik et chok over, at min egen krop kunne blive så svag… At den kunne falde SÅ MEGET fra hinanden, både helt konkret fysisk, men også mentalt.

Med dette indlæg vil jeg dels være hudærlig, men også sætte fokus på alt det, “som ingen taler om”… nemlig at det kan være PISSE HÅRDT (undskyld!) at blive mor.

Det er alt igennem fantastisk og uden sammenligning et kærlighedsboom i stor stil. Men samtidig kan det for nogle af os også føre os ind i en fysisk og/eller mentalt krise.

For nogle varer denne krise dage, uger, måneder, og for andre længere tid. Det afhænger alt sammen om dig og de omstændigheder, der er i og omkring dig.

Så spørgsmålene mange stiller er:

Hvornår kan jeg forvente at være “på toppen” igen?

Hvornår er jeg tilbage i form?

Hvornår kan jeg det samme, som jeg kunne før?

Ja, spørgsmål i denne stil ramte også mig… og jeg måtte dag for dag erkende, at jeg bare ikke var som dem, der efter nogle uger/måneder var tilbage i deres almindelige tøj, og kunne nyde hver (næsten) minut med baby i familien.

NEJ, JEG SYNTES DET VAR MEGA HÅRDT!!! Og jeg var som sagt chokeret over, at min krop slet ikke føltes som min – gjorde ondt, var svag, og bare slet ikke ville samarbejde med mig.

Så her startede en ny rejse for mig, der handle om læringen i og accepten af, at det kan være sådan, også for MIG!!

Det blev også en rejse, hvor det gik op for mig, hvor stor splittelse der er blandt kvinder, ift hvad de forestiller sig, forventer samt ikke mindst går efter – når det handler om deres krop efter fødslen.

Jeg havde ikke en drøm eller forventning om, at jeg ville være tip top mig selv efter hverken et par måneder eller et havt år. Men at der skulle gå 3 år første gang, det kom nu alligevel bag på mig!

På rejsen igennem alt dette, opdagede jeg også de kvinder, som virkelig går efter og forventer, at de skal ligne dem selv og have en ny superkrop efter kort tid på den anden side af fødslen. Det både provokerede mig – og gjorde mig ked, når jeg så det lykkes (undskyld). Men det gjorde mig også frustreret at se, hvordan kroppen fuldkommen kan tage magten over os.

Hvor uperfekt må din mor-krop være? Hvor hurtigt skal du tabe dig efter graviditet?

Gode spørgsmål, som ingen andre end din krop kan svare på. Hver og eneste kvondekrop har sin egen historie, både livshistorien, graviditet og ikke mindstr fødsel samt livsomstændigheder i øvrigt, ALT dette summer tilsammen op og dikterer din vej, dit tempo og ikke mindst hvad du kan forvente.

Med mit første barn gik der som nævnt 3 år, inden jeg følge mig på toppen igen. En ny top vel at mærke, som jeg satte meget stor pris på. Jeg havde lært en masse, og jeg havde udviklet mig som menneske. TAK Selma 💜💜

 

Med mit andet barn er der virkelig gået lang tid… Jeg er fortsat i processen af at acceptere, og find emig tilrette et nyt sted i min krop. Nu er jeg på 4. år + lidt til.

 

Jeg må bare erkende, at alderen har gjort mig mere uelastisk, ja i bogstaveligste forstand. Så maven får måske svært ved at blive normal igen… Kiloene sidder virkelig fast…

 

Men med alt for mange år med meget lidt/dårlig søvn, og for højt stressniveau… hvad kan jeg så forvente?? Og så er der bare det faktum, at en anden graviditet i en høj graviditets-alder, bare har været endnu en udfordring for mig fysisk såvel som mentalt.

 

Men hold da op hvor har jeg fået en gave igen midt i det hele: Muligheden for at udvikle mig som menneske igen. TAK Samuel 💜💜