kravleJeg var selv meget bekymret for, om min datter nu ville kravle. Udelukkende fordi hun aldrig har været interesseret i at rode rundt dernede på alle 4, nej hun ville da op i den virkelige verden!

Til mors glæde kravlede hun alligevel, men langt fra så længe som jeg ser mange andre babyer gøre… Hun gik som etårig og fungerer faktisk super motorisk 🙂

 

Jeg spurgte kiropraktor Lene Munck, som er ekspert i børns neurologiske (nervesystemets) udvikling, hvor vigtigt det er, at børn kravler?

Lene fortæller:
Det er vigtigt at kravle, fordi du herved træner krydsmønsteret, du skal bruge til fx at gå. Vi ved også, at det at kravle danner vigtige krydsmønstre i hjernen.

kravlestaMen, det er IKKE nødvendigt at kravle før du står. Det vigtigste er, at krydsmønsteret er på programmet i hjernen og dermed nervesystemet. Er det først det, så betyder det heller ikke noget, hvor længe man har kravlet.

Set ift. den såkaldte neurologiske udvikling, så er det nogenlunde samme tidspunkt du kan kravle og stå på, selvom det er to forskellige ting.

I dag hører man, at børn der ikke har kravlet kan få læsevanskeligheder. Lene mener ikke, at det handler om, at de IKKE har kravlet, men HVORFOR de ikke har kravlet. Dvs. nervesystemet har haft noget koks, så der ligger der en neurologisk strukturel problemstilling bag.

Den gængse opfattelse af indlæringsproblemer er med en kognitiv forståelse, hvor Lene klart mener, at det er en motorisk og dermed neurologisk proces i kroppen. Hvis nervesystemet og hjernen fungerer, som den skal, bør indlæring ikke være noget problem svarende til alderstrin.

Lene arbejder med børn hver dag i klinikken, og kan ud fra praksis og forskning dokumentere dette.

 

Lidt om Lene
Kiropraktor Lene Munck fra Bispebjerg Kiropraktor Klinik kan noget helt specielt for babyer og børn. Hun anvender en behandlingsmetode, som er mere end genial til babyer og børn.

Hun arbejder med behandling af babyer og børn, efter en metode, som kun meget få i Danmark kan. Personligt har jeg haft de vildeste oplevelser ved behandling af min datter, og vi er blevet hjulpet mere, end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Lenes behandling er skånsom og effektiv. Hun stimulerer nervesystemet, så kroppen kommer til at fungerer bedre, helt per automatik, og så den selv kan reparere sig efterfølgende. Det virker fantastisk på de små!

Lene er en mega ægte ildsjæl (mindre kan det ikke siges), som simpelthen ikke kan lade være at hjælpe alle babyerne og børnene 🙂

Du kan se, hvor Lene holder til ved at klikke her