Har jeg delte mavemuskler? Er et af de helt store emner efter graviditet for mange kvinder de senere år.

Når vi er gravide om maven vokser, vil mavemusklerne uafvigeligt skulle give og dele sig. Efter graviditeten vil det hele samles sig og stille og roligt helt af sig selv blive en enhed med resten af kroippen og hænge sammen igen. Sammen med dine bebvægelse rog i hæj grad dit 3-dimensionelle åndedræt, sker dette helt af sig selv.

Men for nogle er kroppen udfordret på denne naturlige proces, og du kan have brug for hjælp til at “hænge sammen igen”, som jeg kalder det. Det gode er: at det kan lade sig gøre!!

Fysioterapeut Elin Solheim fortæller:

 

Det er ingen katastrofe at mavemusklerne har en unaturligt stor afstand efter du har været gravid (Rectus Diastase/”delte mavemuskler”). Det er naturlig, normalt og noget kroppen gør, for at skabe rum til din baby.

De fleste mærker, at de første 8 uger efter fødsel giver store forbedringer på bugvæggens styrke og form, tilsyneladende af sig selv. Og så er der ca 60 % af os, som stadigvæk kæmper med en mave der ser gravid ud, som giver en følelse af ubeskyttethed, følelse af svaghed især i asymmetriske bevægelser eller rotationer, leg med børn eller forflytninger, og som ikke responderer på belastning og træning som normalt, eller som før.

Herunder kan du se et super videoklip, der viser dig,m hvordan du kan tste hjemme selv, om du skulle have delte mavemuskler, der kan have brug for lidt hjælp. Du får en masse god indeformationer, udover det normale, som du hører. Det er alt sammen vigtige ting at inddrage, for at forstå samt evealuere på en evt problematik.

Derudover kan du klikke videre til Elins hjemmeside, hvor jeg har udvalgt et par indlæg, hvor du kanlæse mere:

Delte mavemuskler – dette vil du vide!

Kan du træne delte mavemuskler væk (rectus diastase)? 

Kirurgi efter delte mavemuskler (rectusplastik): Hvordan træner du efter indgrebet