fyrvaerkeri-hjerte-webUdover at det ganske snart er tiden at ønske godt nytår til alle, vil jeg slutte året af med at fortælle om, hvordan din bækkenbund er et “sprængfarligt” emne…

I forbindelse med udgivelsen af min dvd Den elastiske bækkenbund, har jeg her sidst på året oplevet en enorm interesse fra medier og ikke mindst kolleger omkring dette emne.

Det har været enormt positiv fra mange sider, men desværre også vist den mindre charmerende side af mit fag, fysioterapien.

 

Jeg er blevet overrasket over, at mit fag kan være så snæversynet, begravet i evidens (og ikke grave kritisk ned i den), være fri for lyst til udvikling og ikke mindst have mistet ydmyghed og respekt for kolleger.

Jeg vil så lige skynde mig at slå fast, at det absolut IKKE er alle fysioterapeuter, jeg tager med i disse betragtninger. Der er masser af skønne, innovative og ydmyg fysioterapeuter. Jeg møder dem bl.a. på mine mange kurser gennem årene.

(I fagbladet for Fysioterapeuten nr. 12 2014, kan du læse mere, og forstå nærmere, hvorfor dette indlæg er lvaet)

Jeg bliver bl.a. anklaget for ikke at have styr på min anatomi, og at være på niveau med åndedrætseksperter, bevægelseseksperter og andre ikke autoriserede sundhedspersoner.

Jeg håber meget for fremtiden, at man indenfor fysioterapien vil udveklse en positiv, konstruktiv, ydmyg og respektfuld dialog med hinanden og andre faggrupper. Så vi i fællesskab kan løfte og udvikle fysioterapi – og ikke mindst vise danskerne, at vi er der for dem og ikke for at hæve os selv over andre…

Din bækkenbund er det mest “sprængfarlige” emne, jeg nogensinde har oplevet i arbejdet med kroppen. Pas på den!

En bruger af min dvd skrev for nylig dette til mig:

Kære Lotte
Jeg har i flere år haft problemer med bækkenbunden, jeg har også gået til en bækkenbundsspecialist med stor gavn, men det underliggende problem lurer stadig i baggrunden. Nu har jeg købt din dvd. Den er fantastisk. Jeg har nu kørt programmet 4 gange – og ja, du får ret, det hjælper. Jeg tog hjem fra arbejde (stillesiddende) med de karakteristiske smerter, Jeg lagde din dvd på, og efter trænngen var smertene aftaget meget – næsten væk. Jeg bygger dem så op igen over tid, men jeg har stor tillid til, at jeg med tiden kommer ud af smerterne med hjælp fra din dvd. Du har gjort mig bevidst om, at mine muskler er stive og seje, nu må jeg ved hjælp af programmet og ændring af vaner se at få dem gjort bløde igen.
Indtil videre stor tak, fordi du deler ud af din viden. Og tak til Hilde din tålmodige model.

 

Jeg har skrevet meget om bækkenbunden her på sitet,
du kan finde alle indlæg her (husk der er flere sider)

GOD JUL OG GODT NYTÅR 🙂