Dette indlæg er oprindeligt bragt i Magasinet LIV, hvor jeg iøvrigt svarer på brevkasse spørgsmål.

Læs hvad journalist Gitte Høj skriver om bækkenbundstræning med mini roll – en af mine favoritter til bækkenbunden!

 

minirolllivaug2013Rigtig mange har en liiidt for slap bækkenbund. Og er du som de fleste, glemmer du de der knibeøvelser.

Du er helt sikkert bevidst om, hvor vigtigt det er at have en stærk bækkenbund. Måske har du prøvet at lække under et grineanfald eller på en løbetur, og det er tegn på, at din bækkenbund godt kunne trænge til kærlig opmærksomhed.

Bækkenbunden er bogstaveligt talt bunden i din kropsstamme, hvor den på elastisk vis skal give efter for tryk, belastninger og bevægelser.

Desværre er der rigtig mange af os, der har meget svært ved at mærke bækkenbunden og ikke rigtigt kan fornemme, hvor den egentlig er henne, og hvordan den spænder og slapper af.

Ved at træne med en såkaldt Franklin Mini Roll kan du lave funktionel træning med din bækkenbund, hvor du træner sansning, elasticitet og bevægelighed. Fidusen er, at bækkenbunden selv arbejder, mens du nærmest sidder og bevæger dig på rullen eller bønnen, som den også kaldes. Den kan også bruges til at træne et ganske almindeligt knib med stor effekt.

LIV mener
Halløj bækkenbund, dér er du jo!

Jeg går frem efter træningsvideoen, placerer bønnen mellem mine sædeknogler og mit kønsben, og så er jeg i gang med at vippe frem og tilbage på min stol. Det er en smule mærkeligt i starten, men helt ærligt: Nu er jeg vild med det og elsker fornemmelsen i min bækkenbund, når jeg rejser mig igen.

Jeg har simpelthen for alvor opdaget min bækkenbund, som jeg nemmere mærker nu. Herligt.