Det er simpelthen genialt effektivt at lave daglig massage af ryg, bækken og balder – både som gravid og efter fødsel.

Du kan sagtens gøre det liggende på gulvet, hvor du lægger dig over bolden/boldene med bøjede ben, som du kan se i dette indlæg og videoklip

Her vil jeg bare gerne sætte fokus på dig, der ikke kan ligge ned – fx pga graviditeten eller fordi du holder baby i dine arme samtidig 🙂

Jeg har selv i min sidste graviditet haft meget svært ved at ligge på ryggen og at komme på gulvet i mange måneder… Derfor har stående været eneste løsning.

Jeg vil også gerne sætte fokus på brugen af forskellige bolde, da det kan betyde meget for, hvordan og hvad du får ud af det. Her mener jeg, om det er en blødere eller hårdere af slagsen – og størrelsen af bolden.

På billederne herunder bruger jeg den såkaldte gule Franklin Fascia Ball
se den her
Denne bold er blød af slagsen, og er rigtig god til at grave sig ind forskellige steder i ryggen 🙂

massage-gul-bold-2

massage-gul-bold-1

blackroll-enkeltDa jeg fik færre og færre kræfter til at lægge i massagen som graviditeten skred frem, blev jeg super glad for to forskellige sorte hårde bolde kaldet Blackroll.

Den enkelte sorte er 8 cm. i diameter. den er super god til at grave sig ind i balderne!

blackroll-dobbeltDen dobbelte sorte er også 8 cm. i diameter, og er super til at lægge med kuglen på hver side af rygsøjlen. Her kan du bøje og strække benene, hvorved den let masserer ryggen.

Der findes mange flere slags bolde, og har du i forvejen de grønne mini bolde (det er de bolde jeg bruger på mine dvd), så start med dem, og se hvad de rækker!

God fornøjelse 🙂