Disse råd gav jeg i et lille interview til en artikel i Magasinet Mor her tidligere i 2012 – nu vil jeg gerne dele dem med dig 🙂

Jeg skal nok dele meget mere af denne slags ud til dig – det kommer…

 

Hvor starter jeg efter fødslen?

• Træn dit åndedræt, da det stimulerer så meget godt i din krop. Bl.a. for din bækkenbund, mave og ryg.

– Der er rigtig mange måder at træne åndedræt på, men husk, at bare fem dybe vejrtrækninger kan gøre underværker. Når du trækker vejret, kan du forestille dig en paraply, der folder sig op på en indånding, og folder sig ned på en udånding.

• Din kropsholdning, pas på! Meget hurtigt kan du komme til at bo i en sammensunket slap krop, hvor maven synes endnu større end den er lige efter du har født.

– Tænk på at stå med vægten ligeligt fordelt over dine fødder (høje hæle er forbudt), undgå at overstrække knæene, og tænke på at gøre ryggen lang med hovedet let flydende på toppen og skuldrene smeltende nedefter.

• Du skal naturligvis tænke på din bækkenbund, men gå aldrig rundt og knib sammen dagen lang.

– Når du træner bækkenbunden kniber du sammen som når du skal stoppe en tissestråle, slapper af og kniber igen skiftevis, igen og igen.

• Smidiggør de rustne og stive områder i din krop, så fungerer alle muskler bedre.

– lav en masse stræk og bevægeøvelser, gerne helt intuitivt, for de områder af din krop, hvor du er øm og stiv.

• Få også gang i dine balder – de er vigtige for bl.a. din bækkenbund og ryg.

– rejs og sæt dig en masse gange fra en stol, gerne med din baby som giver ekstra vægt, men undgå at vride i ryg og knæ – trapper er også super!

 

De fleste kvinder har brug for at stramme maven op og tabe sig på lårene, hvordan gør man det?

Til at begynde med er det faktisk gåture, der er mest effektive for dine lår, så gå nogle dejlige ture med barnevognen.

Når maven skal blive flad igen handler det selvfølgelig om at træne mavemusklerne, men det er også rigtig vigtigt, at du spiser rigtigt. Spis mindre sukker for ikke at stresse kroppen – en stresset krop strutter med maven.

Pilates og yoga er et godt bud på træningsformer, der hjælper. Styrketræning med det rette program kan også gøre det. Men jeg anbefaler dog, at du også har stunder, hvor træningen er lidt mere indadvendt med fokus på åndedrættet, kroppen og sindet. Det hjælper nervesystemet bedre i balance. Med ubalance i nervesystemet er det umådeligt svært at tabe sig!

 

Hvad kan jeg gøre hjemme på stuegulvet?

• Åndedrætsøvelser

– tænk at trække vejret meget dybt mange gange om dagen, og fornem hvordan din mave (mest) og derefter dine ribben udvider sig, nærmest som en bølge – og sørg for at lade AL luften sive ud igen.

• Bækkenbundsøvelser

– Forestil dig, at du stopper tissestrålen sammen med dybe vejrtrækninger, knib sammen på udåndingen.

• Bækkenløft

– Lig på ryggen med fødderne i gulvet og benene bøjet. Løft og sænk langsomt dit bækken mens du er bevidst om, at dine rygsøjlehvirvler ”ruller” med op og ned én for én. Det er en øvelse, der skal udføres langsomt og med gode vejrtrækninger.

• Fodøvelser

– Masser dine fødder, når du kan komme til det. Enten med hænderne eller rul fodsålen på en massagebold. Massage og andre fodøvelserne giver dig bl.a. en bedre kropsholdning.