Knibet er den ene halvdel – afspænding den anden
Det er meget vigtigt, at din bækkenbund er i stand til at spænde helt af – hvis du ikke vil ende med en uelastisk, sløv og måske overspændt bækkenbund.

En muskelfiber, som er trukket sammen i en given længde i længere tid, mister sin gode evne til at trække sig sammen med kraft og parathed. For at den igen kan opnå denne evne, gælder det om at få den spændt helt af, så den igen opnår sin fulde længde. På den måde opnås større effekt af din træning. Det bl.a. derfor, at det er så vigtigt at spænde af mellem hvert knib.

Afspænding er absolut halvdelen af øvelsen og glemmer du afspænding, risikerer du at ende med spændinger og myoser i bækkenbunden, som du måske kender dem fra nakke og skuldre.  Også en udmattet og sløv muskulatur, som du ikke kan bruge til noget. Jeg anbefaler dig derfor ALDRIG at holde et bevidst knib over længere tid, fx når du er ude at gå en tur. Din bækkenbund skal nok gøre det, der er brug for, såfremt du bevæger dig og trækker vejret godt.

Giv dig altid god tid til at udføre dine øvelser, og vær tålmodig… det kan være meget svært at få bækkenbunden til at slappe helt af, hvis den ikke er vant til det. Forestil dig bækkenbunden som en meget elastisk elastik, der skal kunne slappe helt af og spænde helt op, og i øvrigt også kunne bruges til noget imellem disse yderpunkter. Sådan skal din bækkenbund være. Første trin mod dette er at lære bækkenbunden at slappe HELT af.

Målet er elastiske og smidige bækkenbundsmuskler, der reflektorisk (automatisk) arbejder for dig og din krop, når der er brug for det.

SE 2 ØVELSER TIL AFSPÆNDING AF BÆKKENBUNDEN

På min DVD Den elastiske bækkenbund, kan du lære meget mere! Se den her…