Ved tilmelding til nyhedsbrevet modtager du en 26 minutter lang lydfil; Førstehjælp til din bækkenbund, som er et træningsprogram for bækkenbunden.

Træningsprogrammet kan bruges af alle, uanset om du er gravid, har født eller bare har brug for at få styr på din bækkenbund.

Er du gravid?
Når maven er blevet stor, kan det være ubehageligt at ligge for længe på ryggen. Find da gerne en anden stilling, når du bliver bedt om at ligge på ryggen.

Har du smerter?
Hvis du har smerter i bækkenet eller bækkenbunden, er det vigtigt, at du husker at mærke meget godt efter i din krop. Det er altid dit ansvar, at vurdere, hvor meget du kan tåle. Er du i tvivl, hvad du må gøre – så lad din behandler eller læge lytte til træningsprogrammet, for at få en vurdering af, hvor vidt du må udføre hele eller dele af programmet. Så har de også lært noget 🙂

Andre gode råd…
Jeg bliver tit spurgt, om du må lave de afspændende åndedræt, hvis du let lækker en lille tår, eller fx har nedsunken livmoder eller andet i den stil. Det korte svar er, at det må du gerne, men det gælder om, at finde dine ubalancer ift. dit åndedræt. Dvs. finde ud af, hvor du er for stiv og mangler elasticitet relateret til din vejrtrækning. Ved at skabe bedre balance her, bliver belastningen af din bækkenbund fordelt mere hensigtsmæssigt – og samtidig hjælpen for din bækkenbund.

Rigtig mange kvinder, specielt når de har født, er alt for gode til at bruge maven, når de trækker vejret. Det lyder måske mærkeligt, når du har hørt, at det er vigtigt at trække vejret dybt. Men problemet her er, at de kun bruger maven, dvs. der kommer et meget ensidigt tryk mod bækkenbunden, som på ingen måde aktiverer og støtter bækkenbunden.

På mit andet website åndedrættet.nu kan du finde en gratis lydfil, som guider dig igennem en undersøgelse af ovenstående.

Hold dig som en start fra de stillinger, hvor du mærker et for stort pres i bækkenet – eller hvor du mærker, at du lækker en lille tår. Der kan være meget forskel på udgangsstillingen, hvor du bare kan vælge en anden, og så vende tilbage til den første efter noget tid igen.

Ikke presse når du trækker vejret
Jeg ved, at mange har tendens til at presse vejtrækningen igennem, hvis de ikke lige med det same fornemmer, det jeg instruerer. Her vil jeg understrege, at du IKKE må presse, men lade det ske, fordi du trækker vejret. Du skal hele tiden have en elastisk og afspændende fornemmelse – og uden at forcere vejrtrækningen.

Lyt også til denne lydfil FØR du gennemfører træningsprogrammet, som du modtager på mailen ved tilmelding til nyhedsbrev.

 

HUSK at læse...
Husk også at læse de mange andre indlæg om bækkenbunden her

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet til højre på siden, vil du straks derefter modtage din lydfil. 

Den lille bløde lilla bold (plush ball), finder du her. Vær opmærksom på, at du godt kan bruge et sammenrullet håndklæde i stedet for. Det forklares alt sammen på lydfilen.

OBS
Du kan lytte til lydfilen bare ved at klikke på linket i den mail du modtager efter din tilmelding til nyhedsbrevet, men du kan også gemme den på din computer ved at: holde musen over linket, dernæst højreklikke på musen og vælge “gem link som”, for herefter at kunne gemme den et sted på din computer.

God fornøjelse 🙂