Det kan måske virke ubetydeligt, at det kan hjælpe din ryg, at lille på gulvet og trække vejret nogle minutter hver dag, men det gør det! Det er super, både for dig der er gravid, der der ammer, og dig der bare har båret for meget i lang tid… Faktisk hjælper det på hele ryggen – og det er godt helt op til nakke og skuldre, hvis du formår at trække vejret godt.

Se nedenfor hvordan du gør 🙂

Læs også mere om dit åndedræt her 

HUSK også min bog åndedrættet – sund ryg hele livet og DVD´en Sund ryg med dit åndedræt
Begge dele er genialt for din ryg.

 

Denne øvelse er god at bruge for dig, der har brug for at få ryggen til at slappe af – give slip på spændinger og få ny energi.

Læg dig på ryggen med underbenene støttet på en stol. Flyt stolen lidt frem og tilbage, så du finder den position, hvor du bedst kan slappe af i både ben og ryg. Du kan også ligge med fodsålerne op ad en væg. Læg evt. en lille pude under hovedet, da det ofte letter vejrtrækningen og afspændingen. Placer armene i en position, hvor de kan slappe af helt op i skuldrene. Tænk også på at slappe af i ansigt, kæbe, tunge, hals og nakke.

Mærk, hvordan dit åndedræt føles, uden at du gør noget ved det. Mærk ligeledes, hvordan din ryg fornemmes.

Sæt gang i dybe vejrtrækninger, nogle dybe naturlige vejrtrækninger, hvor du fornemmer dit åndedræt som en bølge igennem kroppen. Se det beskrevet her nedenfor:

Åndedrætsbølgen
Tænk på, at det gode åndedræt foregår som en bølge, der ruller ind over kroppen på indåndingen og tilbage igen på udåndingen. Du skal altså føle, at bevægelsen forplanter sig fra bugvæggen (helt nede fra bækkenbunden) og op til ribbenene og brystet. Eller føle, at åndedrættet starter fra haleben og korsben og forplanter sig op igennem rygsøjlen. Når du ånder ud, skal du bare lade luften sive ud igen, så du mærker, at brystet, ribbenene og maven falder helt tilbage på plads igen. Udåndingen må gerne vare lidt længere end indåndingen. Du skal bare lade luften sive ud, og give den tid til det – som om bølgen bruser tilbage. Dette er kroppens naturlige åndedræt.

Lav bølgen/træk vejret, så længe du kan mærke, at den gør dig godt – det kan sagtens være i længere tid. Læg mærke til, hvordan krop føles og om fornemmelsen i ryggen forandres.

Prøv undervejs i øvelsen at mærke, hvordan ryggen og lænden hviler mere og mere i underlaget og nærmest smelter blødt for hver udånding. Øvelsen er specieltgod til at få lænden og den dybe hoftebøjer til at spænde af. Du giver dig selv en god massage for ryggen på denne måde, men det er vigtigt, at du arbejder godt med vejrtrækningerne for at få den fulde effekt.

GOD FORNØJELSE OG GLÆD DIG TIL FØLELSEN I DIN KROP 🙂