Her kan du læse en dejligt indlæg fra Ann Sofie Bækgaard, der bl.a. har lavet et online forløb til dit bækken og bækkenbund.

 

På 4 uger kan du følge hende online. Næste forløb starter den 20. september 2019. Forløbet kører igen til foråret 2020, og herefter planlægges det løbende.

 

Jeg kan varmt anbefale at følge Ann Sofies tilgang til din bækkenbund 🙂

 

At kysse stimulerer dine lukkemuskler i kroppen
– og dermed også din bækkenbund

 

Jo, det er sandt.

For din mund og din tunge er en del af sphincter-systemet, vores åbne- og lukkemuskler i kroppen, ligesom bækkenbunden og anus er det.

Og alle sphincters har forbindelse til hinanden.

Det er derfor, at vi når vi kysser så slapper vi af i kroppen.

Og kysser du din partner, så ved de fleste, at så er der kontakt til de nedre sphincters – nemlig bækkenbunden og vores yoni, der afspænder og åbner.
Det er også derfor, at babyer, efter de har spist, giver slip og laver i bleen umiddelbart efter.

Og derfor, at det er vigtigt at afspænde i kæben, i læberne og i tungen, når du skal føde eller bare gå på toilettet f.eks. Og derfor, at din yogalærer (aka mig f.eks.) altid siger:
“giv slip i kæben og lad der være lidt afstand imellem tænderne” og “lad tungen blive blød og bred”
… når jeg ønsker, at du afspænder i din krop og lader din vejrtrækning flyde frit til yoga.

Og når jeg beder dig lukke øjnene og mærke hvordan dine øjne falder tilbage i øjenhulen, så er det også for, at du giver slip i din krop og i alle lukkemuskler og ikke går og spænder op hele tiden.
For øjnene er også en lukkemuskel i din krop. Og har forbindelse til dit nervesystem og dermed dit hormonsystem, immunsystem, fordøjelse, organer, bækkenbund og meget mere.

Men hvordan får jeg en stærk bækkenbund af at slappe af?

Well, vi er rigtig gode til at gå og spænde op i kroppen. F.eks. spænder rigtig mange (kvinder især) i kæben… Dine øjne spænder op, når du skal koncentrere dig om skærmen (og hvis du går med kontaktlinser eller briller, så er øjnene også på overarbejde)

Eller hvis du har en svag bækkenbund og du føler det hele er ved at falde ud eller du er bange for, at du skal tisse i bukserne, jamen så er jeg stensikker på, at du gør alt hvad du kan for at knibe, spænde op og holde på det hele.

MEN! Du kan ikke knibe dig til en stærk bækkenbund alene. Tværtimod kan du faktisk gøre situationen værre.

Skal jeg så ikke knibe?

Jo, det ‘må’ du godt, hvis du også er god til at afspænde efter du har spændt op. Og det er KYSNING (er det overhovedet et ord?) altså rigtig godt til! Men i dagens Danmark er vi kvinder bare generelt temmelig (UP)TIGHT i vores bækkenbund. Så knibeøvelser er ikke altid vejen frem.

Hvis du laver dem, så lav dem forskellige funktionelle stillinger som f.eks. siddende, stående eller på alle 4. Og ikke kun liggende på ryggen. Og så husk at afspænde også.

Men knibeøvelser kan ikke stå alene, hvis du vil have en stærk bækkenbund (som egentlig er en væg), et stabilt bækken og en kvindekrop i balance.

I nogle tilfælde kan for mange knibeøvelser i følge Christine Kents (stor anerkendt forsker og sygeplejerske i USA) faktisk være medvirkende til at  ødelægge din naturlige bækkenstilling, så dit bækken tilter bagud og dit haleben kommer mere ind under dig. Og det er ikke kun knibeøvelserne, der gør det, men din holdning og den måde du sidder, går og står på.

Kniber du ‘for meget’ og har du en tendens til at sidde og hænge og lave træning/yoga, der får dig til at trække halen ind under dig, så kan det faktisk skabe så meget ubalance i dit bækken, at dine kønsorganer – som f.eks. livmoder og blære, der bør flyde og svæve frit i dit bækken – falder tilbage og nedad. Det kalder man for genital prolaps – nedsynkning af dine kønsorganer (Christine Kent, Why Kegels Don’t Work).

Derfor beder jeg faktisk mine deltagere på mit online Pelvic Balance forløb om at STOPPE med at knibe i de 4 uger, som forløbet varer. Og kun følge mine instruktioner og undervisningsprogram. Du har nok fattet pointen, men at knibe derudaf kan faktisk være en RIGTIG DÅRLIG VANE!

Men at kysse er til gengæld ikke 😉