Her kan du læse mine 4 ultra korte råd til, hvorfor åndedrættet er SÅ VIGTIGT for din bækkenbund!

OG ellers kan du læse MEGET mere om åndedræt her

OG Meget mere om bækkenbund her

Din bækkenbund er MEGET mere ned bare en bund, den er en dynamisk og elastisk del af din krop, som er super smart og intelligent. Meget træning af bækkenbunden er ikke specielt hensigtsmæssig, hvis du ser på hvordan kroppen, funktion og nervesystem egentlig fungerer.

Du kan lære MEGET mere i de mange indlæg på ovenstående links.

OG du kan med STOR fordel bruge dette træningsprogram.

1. Åndedrættet og åndedrætsmusklen er bækkenbundens livline, da hver eneste gode vejrtrækning skaber en dynamisk og elastisk påvirkning af bækkenbunden. Dette sker på både ind og udånding, hvor din bækkenbund ligesom aktiveres og responderer samt samarbejder med dit åndedræt.

 

2. Åndedrættet skal bruges, når du træner dit knib. Rent anatomisk hænger dit åndedræt og din åndedrætsmuskel sammen med din bækkenbundsmuskulatur. Det betyder, at din bækkenbund rent fysisk kan mærke både ind og udånding. Dette skal du bruge til dels at afspænde og at knibe sammen i din bækkenbund.

 

3. Brug dit åndedræt til at afspænde din bækkenbund. Alt for mange har en spændt og uelastisk bækkenbund, hvilket betyder, at du ikke kan bruge bækkenbundsmuskulaturen til ret meget. Du vil fx opleve, at du godt kan knibe, men alligevel ikke holder tæt.

 

4. For at ovenstående fungerer, skal du arbejde med og investere i dit åndedræt. Bare fordi du trækker vejret, som vi jo alle gør, er det ikke nogen garanti for, at din bækkenbund drager nytte af det. En god vejrtrækning er en forudsætning for at din bækkenbund får mulighed for at fungere optimalt. Brug derfor øvelser, der specifikt arbejder med dit åndedræt og meget gerne koblet til dit bækken.

 

Først og fremmest skal du have en oplevelse i din krop, hvor du mærker hvordan åndedrættet og bækkenbunden hænger sammen. Det er her du starter!