Det er åbenlyst for de fleste, at der for gravide er godt at arbejde med åndedrættet – men også i tiden efter fødslen er det vanvittigt vigtigt. Det kan du læse mere om flere steder her på førogefter.dk

Med dette indlæg vil jeg bare fortælle dig, hvor vigtig din udånding er… og at jeg har lavet et videoklip, hvor du lærer teknikker til en bedre udånding.

Udover nedenstående kan du også læse mere om udåndingen på min hjemmeside åndedrættet.nu – klik her

Du kan gå til videoklippet her (koster 29,-)

 

bedreudaandingHvorfor er udåndingen vigtig?

Et godt åndedræt afhænger i stor grad af, om dine udåndinger fungerer optimalt. Det er oftest ikke noget, du selv har tænkt på eller er bevidst omkring. Måske har du fået at vide, fx af din læge hvis du har astma eller KOL, at du ikke tømmer dine lunger godt nok, når du trækker vejret. Måske har ingen nogensinde adresseret dette for dig…

De fleste aner ikke, hvad de skal gøre, for at få en bedre udånding – udover at bruge en masse kræfter, som absolut ikke er nogen god strategi. Det er ikke nogen let opgave, bare lige pludselig at ændre på den måde, du ånder ud på.

Din krop har taget form og vane efter den måde du trækker vejeret på. Og mange kroppe har netop taget form efter, at de aldrig ånder godt nok ud. Det giver en masse stivhed i bl.a. brystkassen, men det betyder mest af alt, at du får en kemisk ubalance imellem ilt (O2) og kuldioxid (CO2) i din krop.

Resultatet er en krop, der har det man kalder en kronisk skjult hyperventilation. Denne tilstand er de fleste uvidende om, men det påvirker din krop og din hverdag meget negativt.

Den kronisk skjulte hyperventilation kan påvirke din krop negativt på mange områder, fx igennem:

  • din astma, svimmelhed, udmattethed og din balancen
  • din ryg, mave og bækkenbund – muskler, knogler og led
  • din kondition, præstation, udholdenhed og muskelkraft
  • din tilstedeværelse og ikke mindst evnen til at skabe ro og mindre stress i kroppen

Får du arbejdet med noget så simpelt som din undånding, vil du med garanti mærke en forskel på de fleste af ovenstående punkter.