Som jeg fortæller i dette indlæg om ballerne og din bækkenbund, så er det vigtigt at have veltrænede, smidige og stærke baller.

Noget af det bedste du kan gøre for at holde din bækkenbund og ikke mindst dit bækken sund hele livet, er hver dag at sætte dig som vist på billedet her, så længe du kan.

Den stilling er genial for bl.a. bækkenbunden, da den her bogstaveligt talt strækkes ud i sin længde. Det er en meget vigtig del af at holde den stærk. Du kan læse meget mere om det i omtalte indlæg.

Super forberedelse til fødslen
At udføre denne stilling hver dag, så længe du kan, udfra din formåen, er super for dig som er gravid! Det er en direkte fødselsforberende øvelse, som forbereder dit bækken til selve fødslen 🙂

Gør sådan:

  • straekbaekkenbundStil dig i bredstående med tæer og knæ skråt mod siderne. Bøj benene og…
  • Sid så længe du kan i stillingen. I starten kan du måske kun ganske kort…
  • Måske er du slet ikke i nærheden af at komme helt derned… det skal nok komme – men læg i første omgang en forhøjning under dine hæle (kun under hælene) 
  • Hold gerne fast i noget foran dig, så du bedre holder balancen i starten…
  • Hold knæene i samme retning som 2.-3. tå, så du ikke vrider i knæene – hvis du mærker en smerte i knæene, skal du naturligvis reagere på det!
  • Vær klar over at det kan være rigtig svært at komme derned, hvis du ikke har været der i mange år! Så tag det skridt for skridt…

deepsquatMålet er at blive lige så god som baby er! Det er nemlig en af vores helt naturlige stillinger, som vi alle burde være i stand til fortsat at udføre, selvom vi er oppe i alderen! Problemet er, at vi simpelthen bruger vores krop, så vi mister evnen til at bruge den, som den er skabt til 🙁

Det geniale er, at baby altid fortæller os, hvilke bevægelser vi skal kunne – også som voksne! Mange tror, at det “kun” er noget, en baby eller et barn skal kunne – sådan hænger det ikke sammen 🙂

OBS! Når du udfører øvelsen, skal du som altid mærke godt efter. Dvs. oplever du smerte, eller anden ubehag, skal du stoppe. OG hvis du lige har født, og endnu ikke er klar til at strække for neden, skal du naturligvis også undgå denne stilling.

Læs også dette indlæg af Elin Solheim